A külföldről történő beutazással kapcsolatos jogszabályok változása miatt az alábbiakról értesítjük.

Magyarország Kormánya 2020. augusztus 30. napján kiadta a 408/2020. Kormányrendeletet, ennek megfelelően összefoglaljuk az utazási korlátozásokkal kapcsolatos legfontosabb változásokat, amelyek 2020. szeptember 1-től hatályosak:

Az országok színkódok alapján történő besorolása megszüntetésre került. A Kormányrendelet értelmében minden, Magyarországon kívüli állam egy megítélés alá fog esni 2020. szeptember 1-től a SARS-CoV2 fertőzöttségi szintjük tekintetében.

A 90 napnál hosszabb ideig Magyarországon tartózkodni jogosult hallgatók akkor léphetnek be Magyarországra, amennyiben belépésükkor a magyar bevándorlási hatóság által kiadott érvényes tartózkodási engedélyt (vagy D típusú vízumot) mutatnak be, igazolva a hosszú távú tartózkodásra való jogosultságukat. A belépéskor azonban különleges eljárásokon, vizsgálatokon is részt kell venniük.

Minden hallgatónak az országba történő belépéshez szüksége lesz egy igazolásra, mely tanúsítja, hogy az abban megjelölt személy Egyetemünk hallgatója. Az igazolás kiállításához kérjük, töltse ki űrlapunkat. Az újonnan felvett hallgatóknak először regisztrálniuk kell a Neptun Tanulmányi Rendszerbe.
Az űrlap kitöltése után azonnal letöltheti az igazolást. Kérjük, hogy utazása előtt nyomtassa ki, és ha kérik, mutassa meg az illetékes hatóságoknak. Ha bármilyen technikai probléma merülne fel, kérjük küldjön egy e-mailt az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

A fent említett tartózkodási engedélyekkel vagy vízummal nem rendelkező hallgatóknak (ideértve az EU és EGT állampolgárait, valamint a vízummentes országokból érkező diákokat is) minimum 48 órával a tervezett belépést megelőzően ki kell tölteniük és benyújtaniuk egy méltányossági kérelmet” ahhoz, hogy be tudjanak utazni Magyarország területére. A kérelem kitöltése előtt le kell töltenie a fent említett igazolást, és csatolnia kell ahhoz.


Felmerülő kérdés esetén bátran forduljon hozzánk az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen vagy a 0-24 elérhető információs vonalunkon: + 36-62-546-800.

Pin It