Rólunk

A Kabay János Szakkollégium a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán alakult 2013 áprilisában, az ország első gyógyszerész szakkollégiumaként. Célja azon gyógyszerészhallgatók összefogása, akik a kutatás és az ipar iránt érdeklődnek, egy olyan közösségi és szellemi műhelyet hozva létre, amely az egyetemi oktatás ismeretein túl, szakmai többlettudást nyújt.

Programjaink keretén belül kari oktatók tartanak heti rendszerességgel előadásokat a szakma különböző területéről, a legújabb tudományos eredményekről, aktualitásokról, és számtalan egyéb érdekes témáról, vendégelőadók előadásai alkalmával pedig a gyárakban, intézetekben dolgozó kutatók szakterületét, munkáját, tapasztalataikat ismerhetik meg a szakkollégisták.

Tanulmányi kirándulások során látogatásokat szervezünk arborétumokba, kutatóintézetekbe, illetve hazai gyógyszergyárakba, ahol a hallgatók betekintést nyerhetnek az ott folyó munkába, egy pillanatig annak részesévé válhatnak, képet kaphatnak a diploma utáni elhelyezkedés lehetőségeiről. A kulturális rendezvényekkel, táborokkal pedig igyekszünk a szakkollégistákat egy összetartó közösséggé kovácsolni.

A Szakkollégium lehetőséget ad arra, hogy olyan ambiciózus, magasan képzett gyógyszerészek végezzenek, akik nem csak  az egyetemi oktatás során megszerzett, hanem azon túlmutató, szerteágazó ismeretekkel rendelkeznek, és bizton megállják helyüket az ipar és kutatás területén.