6720 Szeged, Eötvös utca 6. | Tel/Fax.: (62) 54-5571 | Email: gytfi[kukac]pharm.u-szeged.hu

Aktuális hírek

A Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézetben a 2020/2021-es tanévben  négy új hallgató kezdi meg PhD tanulmányait, mellyel a 2. illetve a 4. kutatócsoport munkáját fogják támogatni.

Kedvessy György pályadíj

 A Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar Gyógyszertechnológiai Intézete néhai Dr. Kedvessy György egyetemi tanárnak, a Gyógyszertechnológiai Intézet egykori igazgatójának emlékére 2009-ben„Kedvessy György pályadíj”-at alapított, mely a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán tanuló gyógyszerészhallgatók és a Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézetben dolgozó Ph.D. fokozat megszerzésére készülők szakmai fejlődését hivatott segíteni. A 2020/2021. tanévben ismét lehet pályázni a Kedvessy György pályadíjra! Beadási határidő: 2020. július 31.

Kedves Hallgatók!

A Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézetben 2020/2021. tanévben az alábbi szakdolgozati témák, címek közül lehet választani:

Dokumentum letöltése

 

A szakdolgozati témák kiválasztásának ügymenete a Kari honlapon megtalálható!

Az EUGLOH projekt keretein belül alkalmunk nyílt kipróbálni magunkat egy online gyógyszermarketing témájú játékban. Egy internetes szimuláció alapján kellett különböző feladatokat megoldanunk egy nemzetközi csapatban.

 2020. február 15-16. között rendezték meg Szarvason a II. Semmelweis Tehetségkonferenciát a budapesti Korányi Frigyes Szakkollégium hallgatói szervezésében. Karunkat Party Petra és Sipos Bence képviselte.

November 8.-án került megrendezésre a 12. Biogyógyszerészeti, Farmakokinetikai és Ipari Gyógyszerészeti Szimpózium Kolozsváron (12th edition of the Symposium on Biopharmacy-Pharmacokinetics and Pharmaceutical Industry).

A Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézet eredményes évvel zárta a 2019-es évet! A  minden év végén megrendezésre kerülő karácsonyi ünnepségen az intézet teljes létszáma részt vett.

Az MTA SZAB Gyógyszerésztudományi Szakbizottság Gyógyszertechnológiai Munkabizottsága, az SZTE Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézete és a MGYT Gyógyszertechnológiai Szakosztálya szervezésében került megrendezésre tudományos ülés keretében Prof. Senka Vidovic „Green extraction of bioactive compounds" című előadása 2019. november 27-én.