6720 Szeged, Eötvös utca 6. | Tel/Fax.: (62) 54-5571 | Email: gytfi[kukac]pharm.u-szeged.hu

Aktuális hírek

Dr. Mahwash Mukhtar, a research fellow from the Institute of Pharmaceutical Technology and Regulatory Affairs SZTE, recently visited the lab in the Faculty of Food Technology Osijek, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Croatia.

Az SZTE Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézete régóta jó kapcsolatot ápol és kutatási együttműködést folytat az eszéki Élelmiszeripari technológiai karral (Food Technology and Nutrition at Faculty of Food Technology Osijek, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek).

Szeretettel ajánljuk figyelmükbe soron következő képzéseinket, melyre örömmel várjuk a gyógyszerész kollégákat, emellett vegyész, biológus, ipari szakemberek jelentkezését!

Szeretettel ajánljuk figyelmükbe a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézete által szervezett
"A helyes laboratóriumi gyakorlat (GLP) című tanfolyamunkat, mely 2024. május 10-én kerül megrendezésre.

Örömmel várjuk 2024. április 19-én megrendezésre kerülő tavaszi GCP tanfolyamunkra a klinikai vizsgálatokban érintett orvos, szakorvos, gyógyszerész, szakgyógyszerész, biológus, vegyész, mérnök, egészségügyi szakszemélyzet kollégáinkat!

Tizenkét ország tizenhárom egyeteméről több mint nyolcvan résztvevő osztotta meg tudományos tapasztalatait személyesen és online a Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézet PhD-konferenciáján. Az esemény megnyitóját az SZTE IKIKK 3D Központban tartották.

Tizenkét ország tizenhárom egyeteméről több mint nyolcvan résztvevő osztotta meg tudományos tapasztalatait személyesen és online a Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézet PhD-konferenciáján. Az esemény megnyitóját az SZTE IKIKK 3D Központban tartották.

Az SZTE Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézete régóta jó kapcsolatot ápol a szlovén University of Ljubljana Gyógyszertechnológiai tanszékével. Az évek során több közös kutatási projekt valósult meg, melyek közül a legfrissebb Dr. Ambrus Rita és Petra Kocbek PhD egyetemi docensek vezetésével folyik (TÉT bilaterális projekt 2019-2.1.11-TÉT-2020-00147). A projekt témája a vízben rosszul oldódó hatóanyagok innovatív formulálása, mely célra különböző nanotechnológiai előállításokat vizsgálnak a résztvevő kutatók.

2022-ben indult el a Református Tehetséggondozó Alapítvány Talentum kémiaprogramja, amelynek célja, hogy az ország református középiskoláiból érkező diákok tudásszomját kielégítsék, felkészítsék őket az emelt szintű kémia érettségi vizsgáikra, Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen való megmérettetésre és sikeres felvételi eljárás megvalósulására.