6720 Szeged, Eötvös utca 6. | Tel/Fax.: (62) 54-5571 | Email: gytfi[kukac]pharm.u-szeged.hu

Aktuális hírek

Az EUGLOH projekt keretein belül alkalmunk nyílt kipróbálni magunkat egy online gyógyszermarketing témájú játékban. Egy internetes szimuláció alapján kellett különböző feladatokat megoldanunk egy nemzetközi csapatban.

 2020. február 15-16. között rendezték meg Szarvason a II. Semmelweis Tehetségkonferenciát a budapesti Korányi Frigyes Szakkollégium hallgatói szervezésében. Karunkat Party Petra és Sipos Bence képviselte.

November 8.-án került megrendezésre a 12. Biogyógyszerészeti, Farmakokinetikai és Ipari Gyógyszerészeti Szimpózium Kolozsváron (12th edition of the Symposium on Biopharmacy-Pharmacokinetics and Pharmaceutical Industry).

A Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézet eredményes évvel zárta a 2019-es évet! A  minden év végén megrendezésre kerülő karácsonyi ünnepségen az intézet teljes létszáma részt vett.

Az MTA SZAB Gyógyszerésztudományi Szakbizottság Gyógyszertechnológiai Munkabizottsága, az SZTE Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézete és a MGYT Gyógyszertechnológiai Szakosztálya szervezésében került megrendezésre tudományos ülés keretében Prof. Senka Vidovic „Green extraction of bioactive compounds" című előadása 2019. november 27-én.

A Szegedi Tudományegyetem Napját 2002 óta minden év november 11-én ünneplik. Az elsimeréseket az Egyetem Napja alkalmából 2019. november 9-én, a Szegedi Tudományegyetem központi épületének dísztermében tartott Ünnepi Szenátusülésen adták át. 

A Gyógyszerésztudományi Kar Tanácsa 2016 évben megalapította a Kar Kiváló TDK témavezetője díjat. 

 A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottsága „Értékteremtő Tudomány” címmel A Magyar Tudomány Ünnepén Plenáris Ülést tartott 2019. 11.05-én a SZAB székház dísztermében.