Kedvessy György pályadíj

 A Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar Gyógyszertechnológiai Intézete néhai Dr. Kedvessy György egyetemi tanárnak, a Gyógyszertechnológiai Intézet egykori igazgatójának emlékére 2009-ben„Kedvessy György pályadíj”-at alapított, mely a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán tanuló gyógyszerészhallgatók és a Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézetben dolgozó Ph.D. fokozat megszerzésére készülők szakmai fejlődését hivatott segíteni. A 2020/2021. tanévben ismét lehet pályázni a Kedvessy György pályadíjra! Beadási határidő: 2020. július 31.

 1. Sikeres pályázat alapján a rendelkezésre álló összegből évente egy alkalommal részesülhet a„Kedvessy György pályadíj”-ban karunk néhány hallgatója, ill. Ph.D. hallgatója.A pályadíj kizárólagosan az alábbi szakterületeken

végzett színvonalas kutatómunkák támogatására, jutalmazására szolgál:

2. Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézet profiljába tartozó kísérletes kutatás vagy irodalmi áttekintés (hallgatói diákköri pályamunka, diplomamunka, stb.).

3. Tudományos Diákköri Konferencián a fenti témakörben bemutatott előadás.

4. Hazai vagy nemzetközi tudományos konferencián a fenti témakörben bemutatott előadás.

5. Színvonalas szakmai ismeretterjesztő, a fenti témakörben írott közlemény(ek), vagy egyéb (pl. elektronikus), a fenti célnak megfelelő ismeretterjesztő anyag(ok).

6. Pályázni egy-egy művel is lehet, de előnyt élveznek az összes tudományos tevékenységet felsorakoztató, „életrajz-szerű” pályázatok.Graduális képzésben résztvevőhallgatók a 3. pont 1-5 alpontjai, posztgraduális tanulmányokat folytatók (Ph.D-sek, rezidensek) a 3-5 alpontok alapján nyújthatják be pályázatukat és külön kategóriában kerülnek elbírálásra. (2020. június 30-i állapot szerint, graduális hallgatók még hallgatónak számítanak)

7. A pályázat benyújtásához kérjük elektronikus formában mellékelni:

- rövid szakmai önéletrajzot

- 1. és 4. alpontok esetében a pályamunkát vagy a dolgozatot (közleményt, vagy annak közlésre való elfogadásának igazolását),

- 2. és 3. alpontok esetében az előadás-kivonatot és a konferencia szervezőinek az előadás

elfogadásáról szóló igazolását.

- 5. alpont esetében a felsorolt szakmai tevékenységeket alátámasztó dokumentumokat, a cikkek esetében egy publikációs listát is az impakt faktorok és „Q” értékek megjelölésével.

8. A fenti kategóriákban elvárt dokumentumok csatolásán kívül egy docx táblázatot is ki kell tölteni, melyet a kutató csoportok vezetőitől, illetve ifj. Dr. Regdon Gézától lehet e-mailen beszerezni. Szükség esetén a sablon táblázat sorai az adott pályázóra vonatkozóan újabb sorral kiegészíthetők. A kitöltött táblázatot docx formátumban kell a pályázattal beküldeni.

9. A pályázatot2020. július 31-i határidővel a „Szegedi Gyógyszerészképzés Fejlesztéséért Alapítvány” címére csak a pályázati kérelmet kell benyújtani e-mailen (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), a teljes pályázati dokumentációt (a pályázati kérelemmel együtt) pedig ifj. Dr. Regdon Géza egyetemi docensnek eljuttatni (SZTE Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézet, tel.: 06-62-545574, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), aki a további részletekről is tájékoztatást adhat. A pályázatok elbírálását a Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézet vezetője által kijelölt bizottság végzi.

10. A pályadíjat ugyanabban a kategóriában (hallgató, Ph.D. hallgató) csak egyszer lehet elnyerni.

11. Az elnyert pályadíjak átadására az egyetemi Szent-Györgyi Napok alkalmával, ünnepélyes keretek között kerül sor.

 

A pályázati kiírás innen tölthető le: Kedvessy György pályadíj

 

Szegedi Gyógyszerészképzés Fejlesztéséért Alapítvány Kuratóriuma

Pin It