A Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézetben a 2020/2021-es tanévben  négy új hallgató kezdi meg PhD tanulmányait, mellyel a 2. illetve a 4. kutatócsoport munkáját fogják támogatni.

A kutató munkák az alábbi területeken valósulnak meg:

 

Falusi Fanni:

Party Petra: Hordozómentes száraz porinhalációs készítményeket fejleszt a hatóanyag nedves őrléssel történő nanonizálásával. Hagyományos és nano-porlasztva-szárító berendezés alkalmazásával állítja elő a DPI rendszereket. Különböző fizikai-kémiai és gyógyszerforma vizsgálatoknak veti alá a termékeket. Kitűzött célja a pulmonális terápiában hatékonyan alkalmazható formulációk megalkotása.

Varga Patrícia:

Sipos Bence: PhD kutatómunkája során polimer micellákkal foglalkozik, mely nano hatóanyag-hordozó rendszerek számos potenciált rejtenek magukban a hatóanyagok biológiai hasznosíthatóságának fokozása érdekében. Munkája során szteroid- és nem-szteroid gyulladáscsökkentő vegyületekkel dolgozik, célul tűzve a készítmények optimalizációját a nazális beviteli kapura. Ezen alternatív beviteli kapu segítségével a vér-agy gát megkerülhetővé válik, ami kifejezetten előnyös a központi idegrendszer betegségeinek célzott terápiájában.

 

Szeretettel köszöntjük őket!

Pin It