Intézet részvétel az eszéki 14th International Scientific and Professional Conference with food to health rendezvényen
2023. szeptember 14-15 rendezte meg az Eszéki Egyetem Élelmiszertechnológiai Kara a 14th International Scientific and Professional Conference with food to health nevű konferenciát a horvátországi Eszéken.
A konferencia célja, hogy összegyűjtse a tudományos élet kiemelkedő szakértőit, ipari szakembereket, akiknek fő érdeklődési területe az élelmiszer, és annak az egészségre gyakorolt. A konferencia során plenáris és meghívott előadások, szóbeli és poszter előadások kerültek megtartásra a következő szekciókban: Táplálkozás, dietetika és étrendterápia, Funkcionális élelmiszerek és táplálékkiegészítők, Egészségügyi élelmiszerbiztonság, Élelmiszer-analízis, Élelmiszerek előállítása, Egészségügyi szempontból biztonságos és táplálkozási szempontból értékes élelmiszerek előállítása és az Egészséges életmód. Szponzorált előadások keretében bemutatásra kerültek különböző berendezések és eszközök. Összesen 455 szerző vett részt az eseményen 16 országból (Bosznia-Hercegovina, Görögország, Horvátország, Kazahsztán, Magyarország, Lengyelország, Észak-Macedónia, Szlovénia, Szerbia és az USA).
Intézetünkből meghívott plenaries előadóként prezentációt tartott Dr. Ambrus Rita egyetemi docens “New technoplogical trends in pharmaceutical drug formulations” címmel.
Intézetünket dr. Cseh Martin és dr. Party Petra doktoranduszok képviselték még a rendezvényen, akik betekintést nyerhettek az élelmiszer technológiai tanszék laborjaiba is Prof. Dr. Ana Bucić-Kojić vezetésével. A két intézet között bilaterális együttműködés áll fenn (2019-2.1.11-TÉT-2020-00146). A konferencia részeként egy hangulatos gálavacsora is megrendezésre került, autentikus ételekkel és élő zenével.