A hazai gyógyszerésztudomány és közélet legjelentősebb rendezvénye a Congressus Pharmaceuticus Hungaricus (CPH). A CPH XVI. megrendezésére 2020. szeptember 10-12. között került sor, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGYT) online szervezésében.

A megnyitó fénypontja a Társaság legmagasabb presztízsű kitüntetéseinek átadása volt. A kitüntetettek között örömmel köszöntünk több szegedi kollégát, közülük Dr. Csóka Ildikó intézetvezető asszonyt, akinek szívből gratulálunk, jó egészséget és további sikeres munkát kívánunk.

csoka 250x250

 

A Küttel Dezső Emlékérem kitüntetést a gyógyszerészet gyakorlati területein kifejtett kiemelkedő tevékenységért a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Elnöksége dr. Csóka Ildikónak adományozta.

Csóka Ildikó több cikluson át az MGYT elnökségének tagjaként, továbbképzési titkárként tevékenykedett. A sikeres továbbképzések szervezése mellett számos egyéb módon is jelentősen hozzájárult, segítette az elnökség munkáját. Részt vett több nemzetközi konferenciánk megszervezésében és sikeres lebonyolításában. A Társaság delegáltja a Nemzetközi Gyógyszerészeti Szövetségben, a FIP-ben. A FIP kezdeményezése a Gyógyszerészek Világnapjának megünneplése szeptember 25-én. Ennek hazai adaptálását Csóka Ildikó javaslatára határozta el az Elnökség.

A híranyagot összeállította:

Dr. Révész Piroska

MGYT tudományos alelnök

 

Pin It