2018. április 7-én került megrendezésre az Év Gyógyszerészhallgatója – Gyógyszerészi Gondozási-, Betegtanácsadási Verseny az MGYT Ifjúsági Bizottság, a Gyógyszerészi Gondozás Szakmai Bizottság és a Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesülete (HUPSA) szervezésében. A nyolcadik alkalommal megrendezett eseménynek a korábbi évekhez hasonlóan a Gyógyszerészi Kamara székháza adott otthont.

Idén 18 gyógyszerészhallgató jelentkezett és ténylegesen 15 szállt versenybe, 3 fő a debreceni, 2 a budapesti, 1 a pécsi és 9 a szegedi karról. A szegedi Gyógyszerésztudományi Kart három negyedéves hallgató (Kondoros Balázs Attila, Nagy Klaudia, Uhljár Luca) és hat végzős (Horváth Ádám, Makai Klára, Módra Szilvia, Navreczki Ágnes, Németh Zsófia, és Selmeczi Eszter) képviselte.

Az írásbeli fordulón a legjobban teljesítő 8 hallgató került be a szóbeli fordulóra, melyek közül 5 fő a szegedi gyógyszerész kar hallgatója.

A szóbeli forduló zsűrije Prof. Dr. Szökő Éva, Prof. Dr. Soós Gyöngyvér, Dr. Horváth László, Dr. Télessy István, és Dr. Horváth-Sziklai Attila voltak.

Az idei versenyfeladatok az gyermekkori akut légúti betegségek köré csoportosultak. A versenyfelhívásra jelentkező hallgatók felkészülését idén a témához kapcsolódó szakmai anyag előzetes kiadása is segítette.

A szituációs gyakorlat során először egy nyolcéves gyermek középfül gyulladására felírt receptekkel jelentkező édesapát kellett tanácsokkal és a szükséges gyógyszerekkel ellátni, majd egy második szituáció során másfél éves croupos gyermek édesanyjának kellett megfelelően expediálni a felírt gyógyszerkészítményeket és tanácsokkal ellátni.

Az izgalmas versenyen a betegeket egy gyógyszerész kolléga (korábbi évben az Év Gyógyszerészhallgatója címet nyerte el) és egy végzős orvostanhallgató játszotta.

A verseny végeredménye:

1. Bagosi Erik (Debreceni Egyetem)

2. Navreczki Ágnes (Szegedi Tudományegyetem)

3. Tóth Anita (Debreceni Egyetem)

Gratulálunk minden résztvevőnek és a győzteseknek!

Pin It