2021. február 23-án megrendezésre került a Szegedi Tudományegyetem Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság szervezésében a 2020 évi Innovációs Díjak átadása a Rektori Hivatal Dísztermében.

Ezt a díjat az egyetem azon kutatói és hallgatói nyerhették el, akik az egyetemhez kötődő kutatómunkájuk során olyan tudományos eredményt, innovatív megoldást dolgoztak ki, amely szellemi alkotásnak minősül és üzleti szempontból hasznosítható lehet.

 

Diszterem kicsi            Pamlenyi dijatvetel            Eloadas cimdia Pamlenyi


A résztvevők összesen öt kategóriában pályázhattak, amelyek közül az Innovációs Bizottság 6 pályázót díjazott (egyik kategóriában 2 díjazott volt). Az ünnepélyes díjátadó idén közönség nélkül, nem a megszokott kereket között zajlott. A rendezvény elején Dr. Fendler Judit Kancellár Asszony köszöntötte a résztvevőket, majd Prof. Dr. Kónya Zoltán Rektorhelyettes Úr adta át a díjakat a kategóriák győzteseinek. A díjátadás után minden díjazottnak 5-8 percben kellett bemutatnia a győztes pályaművét.


Az öt kategória közül az egyik kategóriát, a „Leginnovatívabb PhD munka” díját egyedüli díjazottként Dr. Pamlényi Krisztián, a Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézet doktorandusza nyerte el „Cetirizint tartalmazó, innovatív megoldásként szájnyálkahártyán alkalmazható, nátrium-alginát alapú bukkális mukoadhezív film formulálása” című pályázatával.

 

Témavezetői: Dr. Kristó Katalin és ifj. Dr. Regdon Géza.

 

Pamlenyi eloadaskor   Pamlenyi oklevel 2   Pamlenyi oklevellel

 

Gratulálunk a szép eredményhez!

 

Pin It