Joan Cañellas, a Mol-Pick Szeged spanyol válogatott kézilabdázója volt a Kar vendége

Joan Cañellas 2018 óta erősíti a Mol-Pick Szeged csapatát. Sokoldalú játékos: nemcsak irányítóként lehet rá számítani, hanem átlövőként is bevethető, emellett a védelem egyik oszlopa. Kivételes jáékintelligenciája révén tartósan a világ legjobbjai között tartják számon. És ez a sokoldalúság nemcsak a pályán jellemző rá, hiszen az élsportólói karrier mellett a több évet sikeresen teljesített gyógyszerészhallgatóként is, a Barcelonai Egyetemen és a madridi Complutense Egyetemen. Ez volt az apropója, hogy Joant a GYTK vezetése vendégül látta, és jelképesen "leigazolta", tiszteletbeli hallgatónknak. Dr. Zupkó István, a Kar dékánja ezt megerősítendő egy névvel és a Kar címerével ellátott köpennyel ajándékozta meg.

 

A látogatás során megtapasztalhattuk, hogy nemcsak játékosként, hanem emberként is szimpatikus, közvetlen. Nemcsak az autogramot kérők rohamát tűrte a Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézetben, ahol egy "laborgyakorlaton" vett részt, hanem ezt követően számos közös fotó elkészítéséhez is partner volt.
A gyógyszerészhallgatóknak a vizsgaidőszak, Joannak és a csapatnak a Veszprém elleni rangadó, majd a Bajnokok Ligája meccsei jelentik a kihívást a közeljövőben.
 
Mindehhez nem lehet mást kivánni, mint ami a csapa jelszava is: Csak előre!
 
Az eseményen készült fotók megtekinthetőek itt.
 
Handball3      Handball2
 
 
Pin It